آشنایی با انواع قطعات مکانیکی

در این بلاگ میخوایم درباره همه چیز بنویسیم

آشنایی با انواع قطعات مکانیکی

قطعات مکانیک ارائه شده در انواع فروشگاه‌ها شامل تمامی تجهیزات مورد نیاز برای ساخت دستگاه‌های مکانیکی و الکترومکانیکی می‌شوند. از بین این دستگاه‌ها می‌توان به سیستم‌های حرکت خطی و اتصالات اشاره کرد. به‌علاوه اتصالات به کار رفته در ساخت ماشین آلات شامل پیچ و مهره، واشر، پولی و تسمه تایم، کوپلینگ، بلبرینگ و یاتاقان و سایر تجهیزات نیز از این نوع قطعات هستند. هر کدام از این قطعات مکانیکی نیز کاربردهای خاص خود را در تولید ماشین آلات دارند. انتخاب و استفاده از تجهیزات مکانیکی در ساخت ماشین آلات، نیازمند تجربه و کمی دانش در مورد قطعات است. هم‌چنین این قطعات باید به‌گونه‌ای انتخاب شوند که در برابر شرایط محیطی متفاوت، مقاومت و استحکام و دقت خوبی نیز داشته باشند.
انواع قطعات مکانیکی
  • بلبرینگ: 
بلبرینگ‌ها همان قطعات صنعتی هستند که باعث ایجاد حرکت و چرخش دو یا چند قطعه بر روی یکدیگر می‌شوند. این قطعات به اندازه‌ای مهم هستند که می‌توان در حال حاضر حیات صنایع را وابسته به وجود آن‌ها دانست. زیرا بلبرینگ باعث کاهش چشمگسر اصطکاک می‌شود. بنابراین با کمک آن می‌توان دو قطعه فلزی را بدون خوردگی، ساییدگی، استهلاک و شکستگی بر روی یکدیگر به حرکت دراورد. انواع این قطعات در صنعت تولید و روانه بازار می‌شوند که عبارتند از: 
  1. بلبرینگ شیار عمیق
  2. بلبرینگ تماس زاویه‌ای
  3. بلبرینگ خود تنظیم
  4. بلبرینگ کف گرد
  5. بلبرینگ خطی
  6. بلبرینگ ایگرگ
  • رولبرینگ
دیگر قطعه‌ای که از یاتاقان‌های غلتشی محسوب می‌شود و کار آن ایجاد حرکت بدون اصطکاک دو قطعه بر روی یکدیگر است، رولبرینگ نام دارد. ساختار این قطعه شبیه به بلبرینگ است و تفاوت آن‌ها در  این است که در قطعات به جای ساچمه از غلتک استفاده می‌کنند. علاوه بر این‌ رولبرینگ‌ها به دلیل استفاده از غلتک‌های فلزی نسبت بلبرینگ‌ها قادر به تحمل بار بیشتری هستند. البته میزان تحمل سرعت کمتری دارند. این قطعات را نیز در انواع مختلفی تولید می‌کنند که عبارتند از:
  1. رولبرینگ بشکه‌ای
  2. رولبرینگ استوانه‌ای
  3. رولبرینگ سوزنی
  4. رولبرینگ مخروطی
  5. رولبرینگ کوپر اسپلیت
  • یاتاقان
یاتاقان از قطعات مکانیکی است که باعث ایجاد حرکت بدون اصطکاک بین دو قطعه می‌شود. این قطعات را مهم‌ترین اختراعات بشری می‌دانند. چرا که بدون وجود آن‌ها صنعت مکانیک به پیشرفت‌های امروزه دست پیدا نمی‌کرد. این قطعات علاوه بر آسان کردن حرکت اجسام، محدود کردن درجات آزادی را نیز انجام می‌دهند. درجات آزادی به جهت‌هایی گفته می‌شود که جسم می‌تواند آزادانه در آن‌ها حرکت کند. با این حال در بسیاری از دستگاه و ماشین‌های مکانیکی نیاز است قطعات به‌صورت فیکس شده در جای خود به حرکت در جهت محدود مورد نظر ما ادامه دهند. بنابراین چنین کاری با استفاده از یاتاقان‌ها حاصل شده است. این قطعات به دو دسته تقسیم می‌شوند:
  1. یاتاقان غلتشی
  2. یاتاقان لغزشی








تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.