تفاوت منبع تغذیه dc و ac چیست؟

در این بلاگ میخوایم درباره همه چیز بنویسیم

تفاوت منبع تغذیه dc و ac چیست؟

می‌دانید تمام سیستم‌های الکترونیکی از جریان برق استفاده می‌کنند تا راه اندازی شده و بتوانند عملکرد مطلوبی داشته باشند. از طرفی هم اطلاع دارید که در کل دو نوع جریان وجود دارد. جریان AC یا متناوب و دیگری DC یا مستقیم که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ها و مشخصه‌های مخصوص به خود را دارند. بر همین اساس هم منابع تغذیه موجود برای تامین انرژی این سیستم‌ها نیز به همین صورت در دو دسته تقسیم بندی می‌شوند. بنابراین می‌توان تفاوت منبع تغذیه dc و ac را به خوبی مورد بررسی قرار دارد. 

تفاوت منبع تغذیه dc و ac در چیست؟

از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که می‌توان برای منابع تغذیه dc و ac بیان کرد، به شرح زیر خواهد بود:

  • تفاوت در جهت جریان الکترون‌ها

در جریان مستقیم جهت جریان الکتریکی در یک مدار از طرف قطب مثبت به منفی است و با علامت DC نمایش داده می‌شود. با این حال در مواقعی که جهت حرکت الکترون‌ها به شکل یک خط صاف نباشد، نشان دهنده جریان متناوب بوده که با نماد AC نمایش داده می‌شود. در جریان مستقیم، الکترون‌ها در یک جهت و یا صرفا به سمت مثبت حرکت می‌کنند. در جریان متناوب اما اصلا به صورت جریان مستقیم نبوده و حرکت الکترون‌ها در جهت مثبت و منفی انجام می‌شود.

  • تفاوت در کاربرد منابع تغذیه

تفاوتی که در اختلاف مسیر حرکت الکترون‌ها وجود دارد، تا تفاوت‌های بنیادی در کاربردهای این دو مدل منبع تغذیه به چشم بخورد. از بین دو جریان، جریان متناوب انتخاب بسیار خوب و مناسبی برای انتقال برق به فاصله‌های دور محسوب می‌شود. بنابراین در تمامی لوازم خانگی از منبع تغذیه‌ای AC پشتیبانی می‌کنند و قابلیت استفاده از برق شهری را دارند. جریان مستقیم اما متفاوت بوده و برد کوتاه‌تری به وجود می‌آورد. به همین دلیل هم این نوع منبع تغذیه را در انواع لوازم الکترونیکی از جمله تلفن، کامپیوتر، لپ‌تاپ و … به کار می‌برند. 

  • تفاوت در فرکانس

دیگر تفاوت موجود بین منابع تغذیه متناوب و مستقیم، مربوط به فرکانس جریان آن‌ها است. جریان تولیدشده توسط منبع تغذیه DC ثابت بوده و از این رو فرکانس آن نیز صفر است. در حالی که در منبع AC جریان متناوب بوده و می‌تواند فرکانسی بین 50 تا 60 هرتز به صورت متغیر داشته باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.