معمولا ضایعات فلزی را فلزات غیرقابل مصرفی تشکیل میدهند که به محل دفن زباله فرستاده میشوند. جالب است بدانید بیشتر این فلزات صد در صد قابل بازیافت هستند و میتوان پس از بازیافت آنها را به چرخه تولید برگرداند. ارزش این ضایعات برای بازیافت براساس عواملی مانند کیفیت، درصد خلوص، وزن و قیمت ارز تعیین میشود. هر فردی که قصد خرید و یا فروش این ضایعات را دارد، ابتدا باید قیمت فلزات ضایعات را استعلام بگیرد.
آشنایی با انواع ضایعات فلزی
معمولا فلزات ضایعاتی را در دو دسته آهنی و غیرآهنی قرار میدهند. این دستهها به ترتیب زیر هستند:
- ضایعات آهنی: در این دسته ضایعات آهن و فولاد قرار میگیرند که از متداولترین ضایعات فلزی هستند و در صنایع مختلف کاربرد گستردهای دارند. این ضایعات در وسایل نقلیه، مصالح ساختمانی و تولید لوازم خانگی مورد استفاده قرار میگیرند. این دسته از ضایعات قابلیت بازیافت بالایی دارند و میتوان آنها را پس از بازیافت به چرخه تولید برگرداند.
- ضایعات غیرآهنی: بخش دیگر ضایعات فلزی جنسی از آهن ندارد. در این دسته فلزاتی همچون آلومینیوم، مس، برنج، طلا و نقره قرار میگیرند. فلزات غیر آهنی در تهیه سیمکشیهای برق و لولهکشیها استفاده میشوند. در بین این ضایعات، قراضههای مسی، طلا و نقره سانایی بالایی دارند. به همین دلیل، از انها برای انتقال جریان الکتریکی استفاده میکنند.
عوامل موثر بر قیمت فلزات ضایعات
- نوع ضایعات: آنچه که ارزش و قیمت فلزات ضایعاتی را مشخص میکند، نوع آنها است. برای مثال میتوان به طلا و نقره اشاره داشت که در مقایسه با ضایعات چدن و آلومینیوم فلزات ارزشمندتری به شمار میآیند. بنابراین، قیمت بالاتری دارند.
- میزان عرضه و تقاضا: در بازههای زمانی مختلف تقاضای بازار برای خرید برخی از فلزات افزایش پیدا میکند. به عنوان مثال، وقتی صنایع تولیدی و ساختمانی رونق پیدا کنند، استفاده از ضایعات بازیافتی نیز افزایش مییابد. بنابراین این ضایعات کمیاب میشود که این موضوع قیمت ضایعات فلزی را نیز بیشتر میکند.
- نرخ ارز: قیمت دلار و ارز به آن دلیل بر قیمت ضایعات فلزی تاثیر دارد که تغییر ارزش ارز بر صادرات ضایعات تاثیر میگذارد.
- پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳ ۱۸:۲۳
- ۱ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر