کلاس ولو چیست و انواع آن

در این بلاگ میخوایم درباره همه چیز بنویسیم

کلاس ولو چیست و انواع آن

کلاس ولو چیست؟ یک نمونه از شیرآلات صنعتی هستند که به عنوان یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارآلات در صنایع مختلف شناخته می‌شوند. معمولا هدف از ساخت این قطعات، انتقال سیالات مختلف به بهترین نحو ممکن در لوله‌ها است. این قطعات به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که بتوانند در محدوده مشخصی از فشار داخلی، مقاومت داشته و کار کنند. 

کلاس ولو چیست؟

کلاس شیرآلات صنعتی، معیاری برای تعیین عملکرد شیرها در شرایط فشار و دمای عملیاتی مورد انتظار است. کلاس ولو نیز مانند کلاس فلنج با کدگذاری عددی نمایش داده میشود. استاندارد ASME B16.34، یکی از پرکاربردترین استانداردهای مورد استفاده برای طراحی شیرآلات صنعتی است.

انواع کلاس‌های ولو صنعتی

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید در هنگام انتخاب خرید انواع کلاس ولو به آن توجه کنید، رده‌بندی کلاس آن‌ها است. معمولا این رده‌بندی مطابق با اصول خاصی انجام می‌گیرد. بنابراین نمی‌توان آن را ساده در نظر گرفت.از جمله این اصول در رده‌بندی می‌توان به کل فشاری که بدنه شیر، مسدود کننده و ساقه آن می‌توانند بدون نشتی تحمل کنند، اشاره داشت. این میزان تحمل فشار شیر، به عوامل مختلفی مانند سازنده، استاندارد و همچنین نوع شیر وابسته بوده و از این طریق معرفی می‌شود. این رده بندی در ۷ کلاس مختلفی ۱۲۵، ۱۵۰، ۲۵۰، ۳۰۰، ۴۰۰، ۶۰۰، ۹۰، ۱۵۰۰ و ۲۵۰۰ تعریف می‌شود. علاوه بر این رده بندی دیگری که در این زمینه مورد استفاده قرار گرفته، فشار اسمی است. 

تقسیم بندی لاس ولو برحسب فشار تحمیلی شیرها

  1. ولوهایی که فشار تحملی آنها بر حسب PSI محاسبه می‌شود: نام این ولوها را اصطلاحا  class-rated می‌نامند.  نرخ فشار و دمای قابل تحمل در این گروه از ولوها باید مطابق با استاندارد ANSI B16.34 در نظر گرفته شود.
  2. ولوهایی که فشار تحملی آنها بر حسب بار BAR است: نام گروه از ولوها اصطلاحا  گروه PN-RATED است که نرخ فشار در این گروه از ولوها مطابق با استاندارد EN 1092-1 محاسبه می‌شود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.